In het glooiende 'MON JARDIN' staat een eindeloze stoet torentjes, behangen met antiek gereedschap. Er is een installatie waaruit sneeuwwitte kinderkopjes worden geboren. Midden op het grasveld pronkt het beeld van een bruid terwijl erachter een sfeervol huis op palen staat van waaruit tientallen ogen je nieuwsgierig bekijken. Overal staan manshoge huisjes die wonderbaarlijke taferelen en schatten verbergen. Onder de hoge bomen is een pad dat langs verweerde bruidsjurken naar een houten kapelletje op de heuvel voert.

Als deze overvloed aan indrukken nog niet genoeg is kun je de ‘CHAMPAVOY’ bezoeken. Een kleinere tuin, honderd meter verderop, met kamers vol herinneringen aan een andere tijd. Of je kan het zandpad volgen naar een klein meer, een kilometer verderop. Hier slingert zich de CORTÈGE langs de waterkant; een stoet van 103 beelden, waaronder een bruid op een wagen, voortgetrokken door twee oude brommers.

Deze website is gemaakt om het werk van Sam te bewaren en te documenteren. Er komt een dag dat de blootstelling aan de elementen zijn tol gaat eisen. Het verval zal onomkeerbaar zijn, zodat uiteindelijk alleen deze foto’s nog zullen getuigen van haar levenswerk.