In Omont, een klein dorpje in de Champagne Ardennes (Noord-Frankrijk), ligt het unieke ‘MON JARDIN’. Hier zijn honderden kunstwerken en installaties te bewonderen in een tweetal kunsttuinen en langs de oevers van een meer. Alles is gemaakt door de 74-jarige Nederlandse kunstenares Sam met hulp van haar man Hans. Sam noemt de kunsttuin ‘Mon jardin'. Maar het is meer dan dat. Het is haar leven, haar herinneringen, angsten en dromen. Sinds 2010 wordt hun dagelijkse 'zijn' gedomineerd door het bouwen aan dit levenswerk.

Deze website is er om deze bijzondere plaats te ontsluiten voor iedereen die geïnteresseerd is. Het is een uitnodiging om vooral langs te komen om haar ‘leven in beelden’ in alle glorie te kunnen bekijken. Als je ‘Mon jardin’, de ‘Champavoy’ of het meer wilt bezoeken, kijk dan naar de routebeschrijving en openingstijden in 'contact'.

"Mijn werk is mijn leven, mijn leven is mijn werk. Ik wil verhalen vertellen, over wat me boeit, over wat me raakt, over wat me fascineert, over wat ik zie en voel... En dan komt het moment dat het ook echt verteld moet worden."

Sam